Contactdag

Verslag contactdag 2019

 

Zaterdag 5 oktober was de jaarlijkse contactdag WBE Aalten en werd dit jaar georganiseerd door de jagers  van regio Heurne e.o. ( niet te verwarren met die van De Heurne )

 

‘s Middags om 3 uur werd men verwacht in D’n Heurnsen Tref, en daar kwamen zo’n 50 personen op af.

Na een welkomstwoord  gingen we per fiets onder prima weersomstandigheden door de Heurnse jachtvelden naar buurland Duitsland voor een excursie naar Brennerei  Geuting bij Spork-Bocholt.

 

Aldaar werd in 2 groepen een bezichtiging met uitleg van het brouwerijproces door de eigenaren gehouden, met aansluitend in hun winkelgedeelte een proeverij van de gebrouwen dranksoorten.

Voor meer details zie : www.gutsbrennerei-geuting.de

Met de inmiddels opgedane kennis kon door een ieder vlot een keuze gemaakt worden,  en al nippend aan een eigen glaasje de smaak getest worden.

 

Rond 17.30 uur zijn we weer terug gefietst naar "Den Heurnsen Tref” alwaar we de voorbereidingen voor het varken aan het spit konden gadeslaan. Nadat de dames het vlees hadden gekeurd werd door onze meester-kok H. te Lindert het vlees gesneden zodat iedereen van dit buffet kon genieten.

 

Hierna werd door onze voorzitter nog een afsluitend woord gezegd, waarna een gezellige nazit begon.

Voor de dames was er een bloemenworkshop ingericht en onder leiding van W. Tolkamp maakten zij fleurige bloemstukken die ze nadien mee mochten nemen.

 

Al met al een geslaagde plezierige contactdag wat door de aanwezigen op prijs werd  gesteld.

Het blijkt dat er best wel behoefte is om als jagers een paar keer per jaar gezamenlijk bij elkaar te komen.

 

Het was voor onze Heurnse jagers een prettige ervaring deze contactdag te mogen organiseren,

en willen hierbij de firma Geuting , H. te Lindert, W. Tolkamp en de medewerkers van "De Tref”

bedanken voor hun plezierige bijdrage.

 

Namens Regio Heurne e.o.

Regioconsulent Henk Obbink.De wildbeheereenheid is de vereniging van lokale jachthouders en jagers die uitvoering geeft aan verantwoord en duurzaam wildbeheer.